RB Auto - krovni koferi, krovni nosaci, patosnice, ratkapne

Uslovi korišćenja i politika privatnosti

Politika Privatnosti

Politika privatnosti

 

     Vaša privatnost i bezbednost Vaših podataka o ličnosti su nam od izuzetne važnosti i o njima vodimo računa sa posebnom pažnjom i odgovornošću. Ovom Politikom privatnosti želimo da Vas informišemo o prikupljanju, upotrebi i obimu obrade Vaših ličnih podataka od strane SZTR RB AUTO Dragan Banjac, Novi Sad , Temerinska 40, MB: 55916497, PIB: 102748502 koja se nalazi u položaju rukovaoca Vaših podatka o ličnosti (u nastavku „Rbautons.com“, „nama“  ili „mi“ ).

 Svi podaci koje prikupljamo o Vama a koji nastaju onog momemta kada: pristupite našoj internet stranici www.rbautons.com, kada se registrujete ili kada odlučite da kupujete proizvode kao neregistrovani korisnik tj. gost, nalaze se objašnjeni u ovoj Politici privatnosti.

Podaci o ličnosti su sve one informacije i podaci koji se odnose na Vas kao fizičko lice. Mi primenjujemo Zakon o zaštiti podataka o ličnosti („Sl. glasnik RS“, br. 87/2018), u nastavku ,,Zakon”, kao zakonski osnov koji uređuje zaštitu podataka o ličnosti i uslove za obradu Vaših ličnih podataka.

 Naša web stranica može da sadrži linkove ka drugim web stranicama. Međutim, nakon što napustite našu web prodavnicu klikom na neki od ovih linkova, morate znati da mi nemamo nikakvu kontrolu nad tim drugim web sajtovima.

Zato, ne možemo biti odgovorni za zaštitu i privatnost bilo koje informacije koju ste dali prilikom posete tih stranica. Takvi sajtovi nisu regulisani ovom izjavom. Trebate biti oprezni i pogledati Politiku Privatnosti koja se primenjuje na posećenoj web stranici. 

 1. Lični podaci koje prikupljamo i obrađujemo. Zašto?

   Svi lični podaci koje prikupljamo i obrađujemo nastaju pri naručivanju proizvoda i usluga ili prilikom popune određenih formulara/dokumenta/ugovora/garancije i njih dobijamo direktno od Vas. Prikupljamo samo one lične podatke koji su nam potrebni kako bi ispunili određene zakonske obaveze. U skladu sa važećim zakonskim uredbama, možemo da obrađujemo i prikupljamo Vaše lične podatke po sledećim pravnim osnovima:

 1. Prilikom zaključivanja i ispunjenja ugovora o prodaji na daljinu.
 2. Prilikom ispunjenja zakonskih obaveza ( npr. poreske obaveze, ostvarivanje garancijskih prava )
 3. Prilikom obrade za određenu svrhu za koju ste nam dali saglasnost a imate parvo da je povučete u bilo kom momentu.

 Obavezno je dostaviti samo one podatke o ličnosti kako bi se ispunile određene zakonske obaveze a dostavljanje po svim ostalim pravnim osnovima je dobrovoljno davanje, ali naglašavamo da ukoliko nam uskratite ove podatke, u nekim situacijama onda možda nećemo biti u mogućnosti da Vam pružimo određene usluge. Svi Vaši lični podaci tretiraju se kao strogo poverljivi a Rbautons.com i naši tehnički partneri su Vaš pouzdan oslonac pri čuvanju istih.

 1. Lični podaci koje prikupljamo od Vas su:

    2.1 Prilikom kupovine artikla putem online prodaje Rbautons.com

 Prilikom kupovne artikala na online prodaji Rbautons.com od Vas se traže sledeći lični podaci a radi ispunjenja obaveza iz ugovora o prodaji na daljinu ( te obaveze su: obrada i praćenje porudžbine, komunikacija sa kupcem, isporuka na željenu adresu, naplata i prijem robe i radi obrade podataka prilikom odustanka od ugovora ili raznih garantnih zahteva ), to su:

1.  Ime i prezime;

2. Broj telefona;

3. Adresa (grad, ulica i broj, poštanski broj, broj stana i sprat)

4. E-mail adresa ( radi potvrde kupovine, slanja porudžbenice i kao dodatni vid komunikacije u slučajevima kada je nenamerno ostavljen pogrešan telefon ).

 Online kupovinu mogu realizovati registrovani i neregistrovani (odnosno kao gosti) kupci na rbautons.com

 Da bi proizvodi koje kupite od nas bili dostavljeni na tačnu adresu neophodno je da Vaše podatke ( Vaše ime, adresa isporuke, telefon) podelimo sa našim eksternim partnerima (kurirskim službama), a u cilju pružanja usluge dostave. O našim eksternim partnerima pogledajte pod tačkomo 3. „Ko ima pristup podacima o ličnosti?”

   2.2 Prilikom kupovine putem administrativne zabrane

 Ukoliko kupujete proizvode putem administrativne zabrane, Rbautons.com je ovlašćena da u cilju zaključenja takvog ugovora, od Vas zahteva da dostavite dodatnu dokumentaciju koja sadrži podatake o:

 1. Mesto zaposlenja kupca
 2. Određeni podaci iz Vaše lične karte.

Svi podaci koje prikupimo na ovaj način služe isključivo radi zaključenja i izvršenja ugovora o prodaji sa administrativnom zabranom. O ovom vidu plaćanja informišite se na rbauto021@gmail.com

   2.3 Prilikom realizacije postupka Reklamacije

 Rbautons.com je po osnovu Zakona o zaštiti potrošača dužan da kupcima obezbedi mogućnost ulaganja reklamacija na kupljene proizvode. Iz tog razloga, momentom ulaganja reklamacije od strane kupca rbautons.com može da uzme sledeće podatke: 

1.  Ime i prezime

2.  Broj telefona

3. Adresa (grad, ulica i broj, poštanski broj, broj stana i sprat – u slučajevima da je neophodno slanje robe ili izlazak majstora na teren)

4. E-mail adresa( radi pismene potvrde primanja reklamacije i kao dodatni vid komunikacije u slučajevima kada je nenamerno ostavljen pogrešan telefon ).

Svi podaci koji su skupljeni na ovaj način služe samo radi rešavanja i odgovaranja na Vaše reklamacije.

   2.4 Prilikom kreiranja korisničkog naloga

 Prilikom kreiranja korisničkog naloga odnosno registracije na našem sajtu prikupljamo sledeće obavezne podatke:

1.  Ime i prezime

2.  E-mail adresa

3.  Lozinka

 Prilikom kupovine proizvoda, kao registrovani korisnik, u izvršenja transakcije i isporuke robe, tražimo sve dodatne podatke koji su navedeni pod tačkom 2.1. ove Politike Privatnosti. Kako profil korisnički nalog kreiramo isključivo na osnovu Vaše saglasnosti, Vi u svakom trenutku možete da povučete Vašu saglasnost, sa zahtevom u pismenoj formi, za brisanjem profila koji ćete poslati na  rbauto021@gmail.com

   2.5 Komunikacija sa Rbautons.com – različite vrste upita (kontakt e mailom, telefonom, Viber, sms poruke, putem društvenih mreža i sl.)

 Zavisno od načina na koji ste stupili u kontakt sa nama, kao i vrste upita, prikupljamo sledeće Vaše podatke:

1.  Ime i prezime

2. Broj telefona

3. Adresa (grad, ulica i broj, poštanski broj, broj stana i sprat)

4. E-mail adresa

5. Informacije koje ste razmenili sa nama a vezane za Vaš upit.

   2.6  Kolačići i njihovo korišćenje

   Kolačići (cookies, kukiji) su male količine podataka karakteristične za sajt kom pristupate i koje se čuvaju na Vašem uređaju (laptop, tablet, smartphone itd.) a služe veb serveru i pregledaču ( browser-u ) za pristup traženoj internet stranici. Kolačići služe zarad dobijanja podataka ( prilikom pristupa sajtu ) koji su u vezi sa uređajem koji koristite a ne Vašim identitetom. Kolačići koje koristi Rbautons.com ne sadrže u sebi viruse, trojance ili druge zlonamerne softvere.

Rbautons.com koristi sledeće tipove kolačića:

1.  Kolačiće funkcionalnosti

2.  Kolačiće analitike

3.  Kolačići marketinga i oglašavanja

1. Kolačići funkcionalnosti veb sajta spadaju u obavezne kukije jer su neophodni za funkcionisanje sajta. Oni nam pomažu da prikažemo sadržaj, obrasce, kolica za kupovinu i druge važne elemente veb sajta.

2. Kolačići analitike nam omogućavaju statistiku o saobraćaju na veb sajtu kao i za merenje konverzije. Takođe nam pomažu da evidentiramo i zabeležimo poteškoće koje ste imali pri poseti rbautons.com sajtu i pokazuju nam performanse i efektnost našeg sistema. Sakupljene informacije se ne mogu lično identifikovati. Više o informacija o kolačićima analitike možete dobiti ovde.

3. Kolačići marketinga i oglašavanja služe da bi smo povezali i personalizovali Vašu interakciju sa web browser-om kompanije Google Inc. Ovi kolačići se vode kao kolačići treće strane, u našem slučaju Google Analytics. Kolačići Google Analytics mogu koristiti svoje kolačiće da bi prikupili informacije o Vašim aktivnostima na našem sajtu. Ove informacije mogu koristiti trećem licu (Google Analytics) da prikaže oglase za koje veruje da će vama biti od značaja na osnovu sadržaja koji ste gledali. Kolačićeg trećeg lica (Google Analytics) mi ne kontrolišemo i da biste ih onemogućili ili izbrisali molimo Vas da više informišete na web stranici trećeg lica (Google Analytics) ovde.

 Spisak svih kolačića koje koristi Rbautons.com:

Naziv kolačića

Svrha

Izvor

Trajanje

Vrsta

 _gat_gtag_UA_127807721_1  

Targetiranje korisnikovih potreba, marketing

Google Analytics

(Google Inc.)

60 minuta

http

_ga

Definiše svaku novu posetu sajtu i meri performanse sajta

Google Analytics

(Google Inc.)

24 meseca

http

_gid

Prati korisnikovo ponašanje i meri performanse sajta

Google Analytics

(Google Inc.)

1 dan

http

currency

Neophodan za funkcionisanje sajta

rbautons.com

1 mesec

http

is_touch

Neophodan za funkcionisanje sajta

rbautons.com

8 dana

http

language

Neophodan za funkcionisanje sajta

rbautons.com

1 mesec

http

PHPSESSID

Potpuno neophodan za funkcionisanje sajta

rbautons.com

1 sesija – automatski se briše kada zatvorite web browser

http

  Iako velika većina pretraživača automatski prihvata kolačiće, Vi možete da podesite Vaš pretraživač tako da se ne čuvaju kolačići ili da se uvek pojavljuje poruka pre nego što se kreira novi kolačić. Međutim, potpuno onemogućavanje kolačića može dovesti do toga da ne možete da koristite sve mogućnosti Rbautons.com. Sve o brisanju, blokiranju, uključivanju i promeni podešavanja kolačića možete pročitati ovde.

   2.7 Google analitika

     Rbautons.com koristi Google Analytics – Google Inc. („Google“) kako bi unapredio i prilagodio izgled svojih stranica, a u skladu sa potrebama korisnika. Iz tog razloga se kreiraju korisnički profili i kolačići koji sakupljaju sledeće podatke o korisnikovom korišćenju sajta:

– tip/verzija pretraživača,

– operativni sistem koji se koristi,

– referrer URL (prethodno posećena stranica),

– hostname računara sa kog se pristupa (IP adresa),

– vreme upita servera

 Kako su svi prikupljeni podaci preko Google Analytics u svrsi istraživanja tržišta tako se oni i koriste kako bi poboljšali usluge koje pružamo Vama, našim korisnicima. IP adrese su anonimizovane, tako da nije moguće utvrditi identitet (takozvani IP maskiranje).  Vaša IP adresa nikako neće i ne može biti povezana sa drugim podacima Google-a.

Sve informacije o zaštiti podataka o ličnosti u vezi sa Google Analytics možete naći na Google Analytics

   2.8 Društvene mreže

  Na društvenim mrežama podatke o ličnosti skoro u potpunosti obrađuje samo rukovodilac društvene mreže i to po pravilima njene Politike privatnosti, i na taj deo Rbautons.com može vrlo malo da utiče. Sve informacije o obradi podataka o ličnosti od strane rukovodilaca društvenih mreža i o mogućim opcijama prigovora možete pogledati u njihovim pravilima o zaštiti podataka:

 Svi podaci prikupljeni na društvenim mrežama Facebook, YouTube, Instagram i sl., a po osnovu pristanka korisnika istih, u koje spadaju: slike, komentari, lajkovi i video snimci, objavljuje rukovodilac društvene mreže a Rbautons.com ih ne deli sa trećim licima. Rbautons.com zadržava sva prava brisanja svih nezakonitih i eksplicitnih sadržaja kao što su komentari mržnje ili podaci koji predstavljaju krivično delo po bilo kom članu zakona. Sa rukovodiocem društvene mreže delimično postoji veza a u skladu sa članom 45 Zakona (zajednička odgovornost). Za modele web praćenja (webtracking) koje pruža rukovodilac društvene mreže, smo odgovorni zajedno. Kako web praćenje može da bude i nezavisno od toga da li ste na društvenoj mreži prijavljeni ili registrovani, Rbautons.com ima vrlo ograničene mogućnosti ( ne može da ih isključi) kako može da utiče na modele web praćenja rukovodioca društvenih mreža. Kako je legitiman interes pravni osnov za modele web tracking-a, tako je usklađivanje/optimizacija same društvene mreže sa konkretnom stranicom konstantna.

 1. Ko ima pristup podacima o ličnosti?

 Nama je izuzetno važna zaštita Vaših podataka o ličnosti i upravo iz tog razloga, unutar naše kompanije, pristup podacima, koje ste nam stavili na raspolaganje, imaju samo oni ovlašćeni zaposleni kojima su isti neophodni za ispunjenje svrhe za koju su podaci o ličnosti prikupljeni, a kojima je u opisu posla obrada podataka o ličnosti.

 Sem naših zaposlenih Vaše podatke možemo da ustupimo trećim licima – našim partnerima koji pružaju usluge u ime rbautons.com (npr. Kurirska služba Bex kojom se vrši isporuka na teritoriji Srbije, Dobavljači/Proizvođači prilikom ostvarivanja prava garancija/reklamacija, IT kompanije koji se bave održavanjem našeg sajta) a kojima su isti neophodni za ispunjenje svrhe za koju su podaci o ličnosti prikupljeni.

 1. Koliko dugo čuvamo podatke o ličnosti?

 Podatke o ličnosti čuvamo onoliko dugo koliko je to potrebno da bi se ispunile sve prethodno navedene svrhe i vodimo računa o zakonskim obavezama čuvanja podataka o ličnosti.

 Prilikom kreiranja korisničkog naloga na našem sajtu ili prikupljanja podatka po osnovu saglasnosti, podaci o ličnosti će se obrađivati sve do momenta brisanja korisničkog profila odnosno povlačenja date saglasnosti. Pri čemu opoziv saglasnosti ne utiče na dopuštenost obrade koja je vršena na osnovu saglasnosti pre opoziva.

 Podaci, prikupljeni na osnovu saglasnosti, biće obrisani i pre povlačenja saglasnosti, ako je ostvarena svrha za koju smo prikupljali podatke.

 Kada je osnov prikupljanja podataka zaključenje i izvršenje ugovora, podatke o realizovanim kupovinama i kupcima čuvamo koliko je to predviđeno poreskim propisima i propisima koji regulišu ugovor o prodaji. (npr. podaci o uloženim reklamacijama se čuvaju koliko je to propisano Zakonom o zaštiti potrošača).

Nakon isteka predviđenih rokova, odnosno nakon povlačenja saglasnosti, svi podaci će biti obrisani.

 1. Bezbednosne mere na Rbautons.com

 Na našem sajtu su implementirani različiti hardverski i softverski sistemi (serveri na kojima se nalaze podaci su fizičko-tehnički obezbeđeni i postoje razne vrste antivirusne zaštite), mehanizmi (enkriptovanje podataka – sajt poseduje SSL sertifikat) i pravila/politike lozinki na ličnim profilima. Takođe, podacima o ličnosti dozvoljen je pristup samo ovlašćenim licima tj. samo onim zaposlenim licima kojima su isti neophodni za ispunjenje svrhe za koju su podaci o ličnosti prikupljeni a sve cilju podizanja bezbednosnih mera na viši nivo. Pored navedenog rbautons.com prilikom registracije traži apsolutni minimum podataka pri kreiranju profila: Ime i Prezime, E-mail adresa. Svi ostali podaci (samo neophodni) se ostavljaju tek pri online realizaciji kupovine kako je i navedeno u tački 2.1 ove Politike. rbautons.com uvek prati i unapređuje bezbednosne mere, radi sprečavanja neovlašćenog pristupa, gubitka ili unišenja podataka o ličnosti.

 1. Prava lica u vezi sa obradom podataka o ličnosti?

Od nas u bilo kom trenutku možete zatražiti sledeće:

 1. Da Vam omogućimo pristup Vašim ličnim podacima,
 2. Da dobijete potvrdu da li obrađujemo Vaše podatke o ličnosti,
 3. Da odgovorimo za koje svrhe se koriste Vaši podaci,
 4. Da znate kategorije Vaših ličnih podataka koje čuvamo,
 5. Da znate kategorije trećih strana sa kojima se Vaši lični podaci dele,
 6. Da znate period tokom kog zadržavamo podatke,
 7. Da zatražite ispravku Vaših podataka o ličnosti u slučaju greške,
 8. Da zahtevate prekid ili ograničenje obrade Vaših podataka o ličnosti,
 9. Da zatražite prenos podataka o ličnosti kod drugog pružaoca usluge,
 10. Da zatražite brisanje Vaših podataka o ličnosti.

Sva Vaša prava možete ostvariti ako kontaktirate naše lice za zaštitu podataka o ličnosti putem E-mail adrese: rbauto021@gmail.com

Napomena: Registrovanim korisnicima sajta Rbautons.com se pruža mogućnost da u svakom momentu samostalno izvrše izmenu/dopunu svojih podataka o ličnosti (na svom profilu).

 1. Nadležni organ za zaštitu podataka o ličnosti u R.Srbiji

Nadležni organ za zaštitu podataka o ličnosti u Republici Srbiji je Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Republike Srbije. Organu se možete obratiti na adresi Bulevar kralja Aleksandra 15, 11000 Beograd, Republika Srbija, mejlom na office@poverenik.rs ili telefonom na +381 11 3408 900.

 1. Stupanje na snagu i izmene Politike privatnosti

21.11.2020.godine je dan stupanja na snagu ove verzije Politike privatnosti. Preporuka je da se kupci redovno informišu o izmenama i dopunama Politike privatnosti na našem sajtu.

Sve dopune i izmene ove Politike privatnosti mogu se desiti usled promena u poslovanju sajta Rbautons.com kao i promena zakona ili na zahtev nadležnog organa Poverenika za zaštitu informaciju od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Vaš RB Auto

© 1990 – 2021 RB Auto oprema Novi Sad Beograd.